włoska restauracja w Krakowie

Włosi wiedzą, w jaki sposób jeść. Być może skutkiem tego, że używane przez nich składniki są świeże, aromatyczne i dobre dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem pożywienia – skupia się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania podkreślają, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, lepszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest także wspaniałe i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie jedynie smakują niesamowicie, jednak również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

włoskie jedzenie Kraków

Zerknij na parę poniższych elementów, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się podczas przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest bogata w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E i inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine in Krakow

   

Pomidory z puszki
Ożywcze pomidory są imponujące, niemniej jednak te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest wybitnie ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, schorzeniami serca oraz osteoporozą oraz mogą działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię zagospodarowania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, który przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew może płynąć bez ograniczeń), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.